Muistokirjoitus Tove Pauliina Nuoritalo 7.12.1966–17.8.2022

Nummen yhtenäiskoulun englannin ja ruotsin lehtori Tove Pauliina Nuoritalo e. Matre menehtyi äkillisesti rakastamallaan kesämökillä Tervekoskella helteisenä iltana 17.8.2022.

Tove oli syntynyt 7.12.1966 Ikaalisissa. Kasvu yrittäjäperheessä kehitti Tovelle oikean asenteen työhön ja opetti taitoja ihmisen kohtaamiseen. Kielet ja kansainvälisyys olivat Tovelle tärkeitä asioita jo nuoruudessa. Hänellä oli kymmeniä kirjeenvaihtoystäviä eri puolilta maailmaa. Lapsuudesta asti Tove matkusteli paljon. Erityisesti lämpimät, aurinkoiset hiekkarannat olivat hänelle rakkaita.

Tove kirjoitti ylioppilaaksi Ikaalisten lukiosta ja opiskeli Tampereen yliopistossa. Opiskeluaikanaan Tove keräsi elämänkokemusta työskennellessään Sturebyn sairaalassa Tukholmassa, mutta rakkain kesätyö oli opastaa Hämeen linnassa, josta Tovelle jäi runsaasti ystäviä. Opiskeluaikana Tove rakastui ja jäi Janakkalan Uhkoilaan emännöimään maatilaa.

Vuonna 1995 Tove aloitti työt Ahveniston koulussa Hämeenlinnassa. Tove valittiin englannin ja ruotsin kielen lehtorin virkaan 1997. Siitä lähtien hän opetti Ahvenistolla ja myöhemmin koulujen yhdistymisen jälkeen Nummen yhtenäiskoulussa kuolemaansa saakka.

Opettajana Tovelle oli erityisen tärkeää tuntea oppilaansa, jotta hän saattoi tukea heidän oppimistaan. Toven tunneilla ei oppilaiden mukaan koskaan ollut tylsää. Pänttääminen keskeytyi usein yhteistanssiin tai Euroviisuun.

Tove pyrki aina etsimään parhaat keinot edistää oppilaiden menestystä ja selviytymistä, Hän oli pidetty luokanvalvoja, joka jaksoi pitää omistaa huolta ja matkustaa leirikouluihin ympäri Eurooppaa. Toven kuoleman jälkeen lukuisat oppilaat muistivat häntä.

Tove innostui kollegoiden uusista ideoista ja antoi kokemuksensa heidän käyttöönsä. Läheisimmät ystävät ikävöivät pitkiä ja mieluisia keskusteluja töistä, jälkikasvusta ja elämästä yleensä. Kaipaamme myös Toven emännöimiä juhlia ja iloista naurua.

Niko Mäenpää, veli
Marketta Hulkko-Lassila, ystävä, kollega