Muistokirjoitus Terttu Ojaniemi 1942–2021

”Rauhallisen aurinkoinen, moniosaaja. Ymmärtävä. Hyvä kuuntelija.”  Näin kuvasivat ystävät matemaattisten aineiden lehtori Terttu Ojaniemeä (o.s. Parhi), joka menehtyi äkillisen sairauden jälkeen Oulussa 29.12.2021.

Terttu oli syntynyt Oulussa 2.2.1942, jossa vietti lapsuutensa, kävi Oulun koulut ja opiskeli opintonsa yliopistossa. Siellä hän myös tapasi tulevan elämäntoverinsakin, kemiaa opiskelleen Erkki Ojaniemen. Kemiat sopivat ja heidät vihittiin avioliittoon 1963. Perheeseen syntyi kolme lasta, Risto, Tarja ja Markku, jotka kaikki ovat perheellisiä.

Pääasiallisen elämäntyönsä Matemaattisten aineiden opettajana Terttu teki Raahessa aina vuoteen 2002, jolloin hän jäi eläkkeelle. Terttu oli monipuolisesti taiteellisesti lahjakas. Raahen Opistossa hän opetti mm. posliinin maalausta ja matematiikkaa. Tunnustuksena hän sai Vuoden Anna -arvonimen vuonna 2011. Raahen Kansanpelimannien harmonin soittajana ja ”tämmääjänä” Terttu antoi oman panoksensa kaupungin kulttuurielämään.

Heti eläköidyttyään Terttu liittyi silloiseen, Raahen Seudun Senioriopettajat ry:n edeltäjään, Veteraaniopettajien kerhoon ja toimi koko ajan sen hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana. Hänet tunnettiin luotettavana, huolellisena, positiivisena ja turvallisena. Tunnustuksena OSJ ry myönsi hänelle hopeisen ansiomerkin 2015.

Kaipaamaan jäi omaisten ja sukulaisten lisäksi, suuri joukko ystäviä.

 

Ingrid Kokko ja Seppo Jussila

senioriopettajia ja Tertun ystäviä