Muistokirjoitus Rauno Kotiaho 1953–2019

Luokanopettaja, Raution koulun opettaja/johtaja 1987–2013, Rauno Kotiaho 8.2.1953–1.9.2019.
Kajaanin okl:ssa alkoi 1.9.1975 vuosikurssi, johon kuului Rauno Kotiaho. Rauno oli vaatimaton ja aina valmis auttamaan. Hänen luontainen ilmeensä oli hymyilevä ja hän tsemppasi toisia yrittämään parhaansa. Liikunta ja tekninen työ olivat Raunon vahvuuksia. Kesällä 2018 oli 40-vuotistapaaminen. Emme arvanneet, että Raunon kohdalla se oli viimeinen. Opiskelukaveri ja ystävä on poissa.

Rauno tuli toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Kuunteleminen ja myötäeläminen oli luontevaa niin ilossa kuin surussa. Keskusteluaiheet syntyivät spontaanisti ja siirtyivät autoremontista elämän suuriin kysymyksiin. Usko Jumalaan ja iankaikkiseen elämään kantoi Raunoa myös vaikean sairauden aikana.

Kesken erään koulupäivän olisin lähtenyt kotiin itkemään, mutta Rauno sanoi, että kyllä tästä selvitään. Soittohetkissä koulun jälkeen aika oli pysähtynyt. Retkellä Peuran polulla käytiin koko koulun voimalla. Ei ollut minkään idean toteuttaminen johtajasta kiinni! Kaikki järjestyi!
Eila, olet jäänyt ilman rakasta puolisoa, lapset ilman isää, lapsenlapset ilman vaaria. Autot on korjattu, soitot soitettu. Rauno eli joka päivä – TÄYSILLÄ.

 

Opiskelukaveri Matti Sirkka, työtoverit Sakari Pulkkinen ja Leena Risulainen