Muistokirjoitus Esa Savenius 1962–2022

Suru-uutinen saavutti työyhteisömme ensimmäisen kouluviikon päätteeksi. Keravan lukion liikunnan ja terveystiedon lehtori Esa Savenius (s. 22.5.1962) oli menehtynyt 13.1.2022 sairauden vuoksi. Esa ehti työskennellä Keravalla 25 vuoden ajan. Hän oli arvostettu ja aktiivinen työyhteisömme jäsen ja pidetty opettaja.

Työkaverina Esa oli aina ystävällinen ja lämmin. Moni kollega pääsi nauttimaan valmiiksi voidelluista suksista tai saliohjelmasta. ”Aina on hyvä sää liikkua” oli yksi Esan ohjenuorista, joilla hän rohkaisi meitä arkiliikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin. Työyhteisössämme hänellä oli rauhoittava ja tasapainottava vaikutus. Vapaa-ajallaan Esa eli kuten opetti: pyöräili töihin, hiihti, metsästi ja marjasti.

Opiskelijat arvostivat Esaa, jonka tunneilla turvalliseksi kokivat olonsa myös he, joilla liikunnasta oli vain huonoja kokemuksia. Moni nuori kertoi Esan tunneilla liikkuneensa ensimmäistä kertaa ilman häpeän tai huonommuuden tunnetta. Esalle tärkeää oli auttaa jokaista opiskelijaa liikkumaan juuri hänelle sopivalla tavalla ja tasolla. Hän teki kunto-ohjelmia vasta-alkajille ja motivoi liikuntakipinän sytyttämisessä. Esan opiskelijoista moni on jatkanut liikunta-alalle. Sitä kautta Esan työ hyvinvoinnin ja liikunnan ilon parissa jatkuu yhä edelleen.

 

Terhi Kurri