Muistokirjoitus Emmi-Stina Cedergren 14.12.1974-8.12.2022

Saimme musertavan suru-uutisen Jalavapuiston kouluun joulukuisena perjantaiaamuna. Luokanopettaja Emmi-Stina Cedergren (os. Huoviala) oli menehtynyt kotonaan äkilliseen sairaskohtaukseen kauniin talvipäivän iltana 8.12.2022. Hän oli syntynyt 14.12.1974 Valkeakoskella.

Emmi-Stina kasvoi ja kävi koulunsa Valkeakoskella. Luokanopettajaksi hän opiskeli Helsingin yliopistossa vieraskielisessä opettajankoulutuksessa (suomi-englanti), VK94 ja valmistuttuaan 1999 aloitti Jalavapuiston koulussa, jossa työskenteli kuolemaansa asti.

Työkaverina Emmi-Stina oli aito ja mutkaton. Hän uskalsi tuoda esiin mielipiteensä, mutta rakentavalla tavalla. Hän oli aina valmis auttamaan muita. Hänen aktiivinen elämänasenteensa näkyi koulussa ja vapaa-ajalla. Liikkuvan koulun vastuuhenkilönä Emmi-Stina piti huolen, että kaikki koulun oppilaat saivat erilaisia kokemuksia liikkumisen saralla.

Oppilaat ja huoltajat arvostivat Emmi-Stinan ammattitaitoa ja tapaa kohdata heidät. Emmi-Stina kertoi paljon henkilökohtaisesta elämästään, mikä näkyi luottamuksena opettajan ja oppilaiden välillä. Myös luokka sai nauttia Emmi-Stinan liikunnallisesta elämäntavasta. Emmi-Stina kannusti aina oppilaitaan liikkumaan myös vapaa-ajalla ja motivoi liikkumiskipinän sytyttämisessä.

Perhe oli Emmi-Stinalle kaikki kaikessa. Päivittäin hän osoitti sanoin ja teoin rakkautensa perhettään kohtaan. Aktiivinen elämäntapa näkyi aina myös koko perheen yhteisissä tekemisissä. Häntä jäivät kaipaamaan aviomies Jan ja lapset Ida, Emil ja Elsa.

Iloinen ”Hellurei” ei enää kaiu opettajanhuoneen ovensuussa Emmi-Stinan tultua aamuisin kouluun, mutta hänen aurinkoinen olemuksensa säilyy muistoissamme ikuisesti. Emmi-Stina jätti suuren aukon työyhteisöömme.
Meillä on sinua ikävä.

Riikka Hirn, Anu Kahri ja Taru Nyman
Ystävät ja kollegat