Muistokirjoitus Eliisa Tuulikki Kuoppala 1949–2021

Eliisa Tuulikki Kuoppala syntyi 22.2.1949 Ylihärmässä ja kuoli 20.10.2021 Kauhavan terveyskeskuksen sairaalaosastolla.

Ylioppilastutkinnon (1970) jälkeen Tuulikki pääsi opiskelemaan Turun yliopistoon. Opiskeluaikana hän oli kesätöissä Kevon tutkimusasemalla. Lappi lumosi Tuulikin. Tuulikki valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi ja pääsi ensin töihin Utsjoen koulutoimensihteeriksi, sitten koulutoimenjohtajaksi. Myöhemmin tehtävään liitettiin myös yläasteen rehtorin virka.

Utsjoella vierähti parikymmentä vuotta. Sinä aikana Tuulikki perusti perheen ja hänestä tuli Hannu-pojan äiti. Utsjoen aikana hän suoritti myös erityisopettajatutkinnon. Ylihärmässä avautui yläasteen rehtori virka, johon oli yhdistetty koulutoimenjohtajan tehtävät. Tuulikki valittiin virkaan. Rehtorina Tuulikki oli kuunteleva ja toisten mielipiteet huomioiva. Toiset parikymmentä vuotta vierähti synnyinseudulla.

Aikuistuttuaan Hannu muutti Nuorgamiin. Sinne hän perusti matkailuyrityksen. Tuulikki oli tottunut nuoruudessaan maatilan monenlaisiin töihin. Hän auttoi Hannua vapaa-aikoinaan. Valitettavasti eläkeaika jäi lyhyeksi, sillä perusterveen Tuulikin kohtaloksi koitui ALS-sairaus, joka vei hänet nopeasti.

Muistan Tuulikin vieraanvaraisena ja avuliaana ystävänä.

 

Sisko Reini, ystävä