Verkko-oppimisen mentori

Visioita teknologiantäyteisestä opetuksesta ja arkirealistista pohdintaa siitä, mikä kaikki on mahdollista – tätä Opettaja-lehden uusi pakinoitsija Taru Lyly lupaa teksteissään käsitellä.

Lyly tuntee aiheensa hyvin, sillä häntä voisi melkein luonnehtia verkko-opetuksen konkariksi. Hän ryhtyi opettamaan Stadin ammatti- ja aikuisopistossa suomea toisena kielenä ja äidinkieltä täysin etänä jo vuoden 2019 puolella. Etäopetus on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa opintojaan itsenäisesti.

– Olen paitsi opettaja myös e-oppimisen mentori, mikä tarkoittaa sitä, että verkko-opetuksen kehittäminen kuuluu työnkuvaani.

Ensimmäisessä pakinassaan Lyly visioi, millaista olisi seurata striimausta opiskelijan työharjoittelusta ja antaa hänelle palautetta suoraan korvanappiin.

 

Unelma S2-opettajan työstä alkoi elää yli 20 vuotta sitten, kun Lyly opiskeli ummikkona islantia yliopistossa Reykjavikissä. – Mietin, millaista olisi opettaa omaa äidinkieltään ihmisille, joille suomi ei ole ensimmäinen kieli.

Äidinkielen opettaminen tuo perspektiiviä siihen, mikä opiskelijoiden osaamisen taso ylipäätään on ja mitä S2-opiskelijoilta voi edellyttää.

Opettajana Lyly on sanojensa mukaan innostunut ja käytännönläheinen.

– Etsin opiskeltavasta asiasta kulman, josta opiskelija hyötyy tulevaisuudessa. Esimerkiksi ravintola-alan ammattilaisen pitää tuntea tekijänoikeuksia hankkiessaan kuvitusta ravintolan verkkosivuille.

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Kiteytyy, kiteytyy

02.06.2022
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Laittakaa viestiä!

24.02.2022
Kolumnit ja Pakinat

Terveisiä arjesta: Avatar valmiina

18.11.2021