Tutkimuspistari: Kasettisoittimet kehiin!

Analogisen signaalitien musiikki tekee hyvää oppilaille, sanoo asiaa tutkineen tiimin jäsen, musiikkiluokanopettaja Elina Lamberg-Miettinen lappeenrantalaisesta Kimpisen koulusta.

Tutkimuksenne perusteella musiikki on kuin lääke, joka tepsii levottomuuteen.

Kyllä. Soitimme kolmas- ja kuudesluokkalaisille musiikkikappaleen kolme kertaa päivässä ja havaitsimme, että tuokioilla voidaan vaikuttaa työskentelyyn ja työrauhaan.

 

Rauhoittavimmaksi paljastui analogisen signaalitien musiikki. Onneksi löysit rompetorilta kasettisoittimen.

Onnistuimme löytämään soittimet koulun varastosta ja kieltenopettajien kätköistä. Haaste oli, ettei signaali saanut missään vaiheessa kuunteluprosessia muuntua digitaaliseksi.

Älkää siis heittäkö mitään vanhoja laitteita pois! Todennäköisesti niille tulee vielä joskus tarvetta.

 

Oppiminen muistuttaa siivoamista. Parhaan draivin saavuttaa energisellä musiikilla.

Musiikkityylien vaikutusta emme ottaneet huomioon, mutta sitä olisi varmasti mielenkiintoista tutkia. Sellaisia tutkimuksiahan on tehty, miten erilaiset taustamusiikit vaikuttavat oppilaiden työskentelyyn.

 

Joulun alla luokassasi soi toistuvasti Arkihuolesi kaikki heitä.

Heh heh, ainakin päässäni yrittää soida. Joulun lähestyessä musiikkiluokalla on paljon keikkoja, joten yritän olla vajoamatta kaaokseen.

 

Inspiroiduit tutkimuksestanne niin paljon, että aiot väitellä aiheesta syksyllä 2027.

Pitää vähän paikkansa. Huomasin, että tykkään tutkimuksen tekemisestä. Oli myös tosi mahtavaa työskennellä yhdessä kollegan kanssa. Olen miettinyt, saisinko tästä vielä tutkimusuran urkenemaan.

Tutustu tutkimukseen.