Lukijamatkat

Opettaja-lehti tarjoaa OAJ:n jäsenille ja muille lukijoilleen vuosittain lukijamatkoja, opettajien loma- ja vapaa-aikoina. Matkoja tehdään vuosittain ulkomaille 4–6. Kesällä yksi matka suuntautuu Savonlinnan Oopperajuhlille.

Matkat on räätälöity opettajia silmällä pitäen. Ulkomailla niihin sisältyy kouluvierailuja, opettajien tapaamisia ja muita opetukseen liittyviä tutustumiskohteita. Kohdevalinnoissa ja ohjelmissa on otettu huomioon opettajilta saatu palaute ja erityistoiveet.

Lukijamatkat suuntautuvat kohteisiin, joihin ei muutoin tehdä ainakaan tämän tasoisia ja laatuisia matkoja. Hintaan sisältyy matkan lisäksi aterioita, pääsymaksuja, kuljetuksia kohteessa ja muita erikoislisiä. Hinta on kokonaispaketti, mutta sen lisäksi matkalaisille pyritään tarjoamaan lisämaksusta monenlaista ekstraa.

Matkoille voivat osallistua myös muut kuin opettajat. Opettajien yhteisellä matkalla keskustelut usein sivuavat ammattiin liittyviä kysymyksiä. Yksin ei tarvitse olla, vaikka lähtisikin ilman seuralaista.

Mukana on aina suomenkielinen matkanjärjestäjän edustaja, joka auttaa kaikissa matkaan liittyvissä asioissa. Lisäksi käytetään paikallisoppaita, jotka ovat usein englanninkielen taitoisia. Tarvittaessa paikallisoppaiden selostus tulkataan suomeksi.

Lukijamatkat ovat tutussa porukassa turvallisia ja niillä saa uskomattomia elämyksiä, joita on mukava muistella jälkikäteen.