Puheenjohtajakilpa starttaa maaliskuussa

Uusi valtuusto valitsee OAJ:n puheenjohtajan ensimmäisessä toukokuun kokouksessaan. Jäsenet voivat siis vaikuttaa puheenjohtajan valintaan äänestämällä valtuustovaaleissa.

Valta vaihtuu, koska kolmatta kauttaan OAJ:n puheenjohtajana toimiva Olli Luukkainen ei lähde mukaan kilpaan.

Vaalien prosessia on linjannut työryhmä, jossa on edustaja kaikista neljästä valtakunnallisesta opettajaryhmästä.

– Ehdolle lähtevän on oltava OAJ:n jäsen. Työryhmä päätti myös, että ehdokkaalla pitäisi olla vähintään yhden OAJ:n jäsenyhdistyksen tai kymmenen henkilöjäsenen kannatus päästäkseen mukaan maaliskuussa alkavaan ehdokkaiden esittelyprosessiin, työryhmän puheenjohtaja ja OAJ:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen kertoo.

Kiinnostuneiden toivotaan ilmoittautuvan mukaan 18. maaliskuuta mennessä. Myöhemmin mukaan lähteville ei voida tarjota tasa-arvoista näkyvyyttä.

Ehdokkailta pyydetään suostumus rikosrekisteriotteen ja luottotietojen tarkistamiseen. He voivat myös nimetä halutessaan suosittelijoita, joiden mielipiteitä voidaan hyödyntää vaalipaneeleissa.

Virallisesti ehdokkaiden esittäminen tehtävään tapahtuu valtuuston kevätkokouksessa toukokuussa 2022.

 

Haemme puheenjohtajaa

OAJ etsii puheenjohtajaa johtamaan järjestön hallitusta ja vastaamaan toimiston toiminnasta. Tehtävä on luottamustehtävä, josta sovitaan erillisellä johtajasopimuksella. Kausi on nelivuotinen.

Puheenjohtaja vaikuttaa useissa koulutusalan elimissä, toimii luottamustehtävissä, osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja on järjestön ääni julkisuudessa. Lisäksi hän johtaa neuvottelutoimintaa.

Tehtävä vaatii aloitteellisuutta, verkostoitumiskykyä sekä halua kehittää OAJ:n toimintaa ja toimia Akavan ja neuvottelujärjestö Jukon luottamustehtävissä. Puheenjohtajan pitää osata jäsentää ja tiivistää asioita selkeiksi esityksiksi, päätöksiksi ja toimenpiteiksi.

Ilmoita itsesi kisaan soittamalla Petri Kääriäiselle numeroon 041 547 7110 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen petri.kaariainen@icloud.com.