Washington – Philadelphia

Lukijamatka 6.–14.6.2019

Yhdysvaltojen historiaa ja taidetta

Yhdysvaltain yksi hienoimmista ja tarunhohtoisimmista kaupungeista on 1,5 miljoonan asukkaan Philadelphia Pennsylvanian osavaltiossa. Lempinimeltään Philly on poliittisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti yksi maan merkittävimpiä kaupunkeja. Se on kuuluisa myös urheilusta, esimerkiksi NHL- ja NBA-joukkueistaan.

Opettaja-lehden lukijamatka vie tähän historian, makujen ja taiteen kaupunkiin 6.–14.6.2019. Lukijamatka tutustuttaa monipuolisesti Yhdysvaltain historiaan ja nykypäivään. Matkaan kuuluvat myös käynti Washingtonissa ja haluttaessa New Yorkissa.

 

Matkaohjelma:

Torstai 6.6.

Matka alkaa torstaina 6. kesäkuuta lennolla Reykjavikin kautta Washingtoniin.

Perjantai 7.6.

Perjantaina ohjelmassa on kaupunkikierros, jonka kuluessa käydään George Washingtonin monumentilla, Thomas Jeffersonin ja Abraham Lincolnin muistomerkeillä sekä Capitol-kukkulalla. Kierrokselle pyritään järjestämään vierailu Valkoisen talon vierailukeskukseen ja Suomen suurlähetystöön.

Lauantai 8.6.

Lauantaina vieraillaan kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla Arlingtonin sotilashautausmaalla. Siellä on presidentti John F. Kennedyn hauta, jolla palaa ikuinen tuli. Hautausmaa perustettiin Yhdysvaltain sisällissodan aikana vuonna 1864 etelävaltioiden joukkojen kenraalin Robert E. Leen kotitilalle. Sinne on haudattu kaikkien Yhdysvaltain käymien sotien sotilaita.

Tämän jälkeen siirrytään Newseum-museoon, joka on keskittynyt uutisten ja median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Tämä interaktiivinen museo on äänestetty kaupungin parhaaksi museoksi. Siellä voi omakohtaisesti tutustua tapaan, jolla uutiset on toimitettu. Päivään jää vielä vapaa-aikaa.

Sunnuntai 9.6.

Sunnuntaina matkataan bussilla Philadelphiaan. 2,5 tunnin ajomatkan jälkeen perillä on ohjelmassa kaupunkikierros. Päivällä voi tutustua myös vaikkapa The Kimmel Centeriin, joka tarjoaa erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Se on myös Philadelphian sinfoniaorkesterin kotipaikka.

Maanantai 10.6.

Tutustumme Philadelphian tärkeimpiin nähtävyyksiin: Liberty Bell, Independence Hall ja Museum of the American Revolution. Liberty Bell on Yhdysvaltain itsenäisyyden symboli ja sitä soitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1776, kun itsenäisyysjulistus allekirjoitettiin.

Päivää voi jatkaa omatoimisesti vaikkapa herkkusuiden paratiisiksi kutsutussa Reading Terminal Marketissa. National Constitution Center puolestaan tarjoaa halukkaille esimerkiksi amerikkalaisen alkoholikulttuurin historiaa ja salakapakan. Jos haluaa syödä jotain philadelphialaista, kannattaa maistaa kuuluisaa Philly cheese steakia, juustosämpylää. Syömään voi lähteä myös DiNic’siin ja tilata rost porkia. DiNic’s on suosittu paikka, ja sisäänpääsyä voi joutua jonottamaan, mutta useimmiten se kannattaa.

Tiistai 11.6.

Tiistai on varattu taiteelle: Philadelphia Museum of Art ja Rocky-portaat. Majesteettinen rakennus tunnetaan maailmanlaajuisesti Rocky-elokuvasta, jossa Sylvester Stallone treenaa tulevaan otteluun juoksemalla portaita ylös.

Taidenälkäisille on tarjolla omatoimisesti myös The Barnes Foundation, jossa on noin 900 maalausta ja 4 000 esinettä. Esillä on teoksia muun muassa Picassolta, Monetilta, Renoirlta ja van Goghlta.

Loppupäivän voi viettää omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa esimerkiksi Benjamin Franklin Parkwayllä tai One Liberty Observation Deckillä, josta näkyy koko kaupunki. Kohteena voisi olla myös Philadelphian Magic Gardens, joka muistuttaa hieman Antoni Gaudin suunnittelemaa Güellin puistoa Barcelonassa.

Keskiviikko 12.6.

Al Caponen ja pankkiryöstäjä Willie Suttonin vankila, Eastern State Penitentiary voisi olla keskiviikon omatoimikohde, jos ei lähde lisämaksulliselle junamatkalle New Yorkiin. Vankilassa on päivittäin useita opastettuja kierroksia. Päivän voi käyttää myös katselemalla Philadelphian keskustan upeita muraaleja, joita kaupunki on tilannut taiteilijoilta ja joita ylläpidetään paikallisten asukkaiden voimin.

Torstai 13.6.

Yliopistokampukselle lähdetään torstaina puolen päivän aikaan. Siellä tavataan paikallisia professoreja ja tutustutaan Penn-museoon, joka on yksi maailman hienoimmista arkeologisista ja antropologisista museoista. Museo kertoo ihmiskunnan saavutuksista ja historiasta, kivityökaluista arkkitehtuurisiin monumentteihin ja harvinaisiin taidehankintoihin. Kampukselta matka jatkuu lentokentälle.

Perjantai 14.6.

Paluulento Reykjavikin kautta kotimaahan saapuu kello 13.50.

 

Matkan hinta

Matkan hinta on 2 499 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa ja yhden hengen huoneen lisä 650 euroa.

Hintaan sisältyy:

  • lennot turistiluokassa
  • majoitus 2- tai 1-hengen huoneessa
  • aamiaiset
  • bussikuljetukset
  • opastetut kierrokset ohjelman mukaan
  • yliopistovierailu ja professoritapaaminen
  • arvonlisävero
  • matkanjohtaja

Hinta ei sisällä: ESTA matkustuslupaa (14 USD/henkilö, voimassa 2 vuotta) eikä henkilö- ja matkatavaravakuutusta.

Majoitus:

Majoittuminen Washingtonissa ja Philadelphiassa on aivan kaupungin sydämessä, neljän tähden hotelleissa. Washingtonissa hotellista on viiden minuutin kävelymatka Dupont Circlen suositulle alueelle. Philadelphian hotelli on 5–10 minuutin kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä, ostoskaduista ja ravintoloista.

Kimpton hotel Palomar, Washington DC ****

Fairland Inn & Suites, Philadelphia Downtown/Center city ****

Lennot:

6.6.2019 Helsinki – Reykjavik 18.20–18.45

6.6.2019 Reykjavik – Washington 20.20–22.35

13.6.2019 Philadelphia – Reykjavik 20.30–6.10 +1h

14.6.2019 Reykjavik – Helsinki 7.30–13.50

 

Matkan vastuullinen järjestäjä

SoileTours Oy

Puh. +358 (9) 412 9344

anne@soiletours.com

www.soiletours.com