Tallinna – Tarto – Riika – Tukholma – Turku

Lukijamatka 29.7.–2.8.2019

Aikamatkalle Ruotsi-Suomen suurvaltaan

Opettaja-lehden lukijamatka vie heinä–elokuussa tutustumaan Ruotsi-Suomen suurvalta-aikaan. Matkalla vieraillaan Tallinnan, Tarton, Riikan, Tukholman ja Turun historiallisiin kohteisiin. Oppaana toimii tv:stä tuttu Folke West.

Suurvallan aikakaudella 1560–1720 Ruotsi oli Euroopan valtapolitiikan mahtitekijä, jota kunnioitettiin ja pelättiin. Maa- ja merimatkalla siirrytään Folken kanssa 400 vuotta taaksepäin ja tutustutaan suurvallan uskomattomaan loistokauteen.

 

Matkaohjelma:

Maanantai 29.7.

Matkaan lähdetään kello 10.30 Helsingin Länsi-satamasta kohti Tallinnaa. Laivalla nautitaan myöhäinen aamiainen.

Tallinnassa on kiertoajelu, jonka kuluessa keskitytään historiallisiin kohteisiin, muun muassa kaupunkia suojelleeseen muuriin ja sen torneihin. Niistä korkein on Kiek in de Kök. Kaupunki on monelle tuttu jo entuudestaan ja siksi nyt keskitytään vain sen historiaan.

Iltapäivällä lähtee bussi Tarttoon. Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on maan kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunki. Matkan varrella pysähdytään Eiveren kartanoon, jonka historia yltää aina 1500-luvulle asti. Tartossa on tarjolla Folke Westin esitelmä Eerik XIV:sta ja Kustaa II Adolfista.

Tiistai 30.7.

Matkan toisenä päivänä vieraillaan Baltian ensimmäisessä ja aikoinaan Pohjois-Euroopan merkittävimmässä yliopistossa. Halukkailla on mahdollisuus lounastaa legendaarisessa Pussirohukelder-ravintolassa.

Tämän jälkeen suunataan kohti Riikaa, jonne matka-aika on noin 3,5 tuntia. Matkan aikana pysähdytään Cesisin keskiaikaisessa kaupungissa ja nähdään linna ja vanhakaupunki. Vapaa-aikaa jää kahvitauolle ja ostoksille. Riian vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, johon tutustutaan kävelykierroksella. Se on tunnettu maailmanlaajuisesti vertaansa vailla olevasta jugend-arkkitehtuuristaan. Päivä päättyy yhteiseen illalliseen.

Keskiviikkona 31.7.

Keskiviikkona jatketaan Riian tutkimista. 1201 perustettu kaupunki on Baltian tärkein teollisuuden, liike-elämän, kulttuurin, urheilun ja talouselämän keskus sekä tärkeä satamakaupunki. Kaupunkikierroksella nähdään Ruutitorni, ruotsalainen kasarmi, Kaarle-kuninkaan lyseo ja ruotsalainen kaupunginportti. Lisäksi tutustutaan kauppahalliin ja jugend-kortteleihin. Riiassa jää omaa aikaa käydä myös vanhankaupungin houkuttelevissa kahviloissa ja ravintoloissa.

Iltapäivällä jatketaan laivalla kohti Tukholmaa.

Torstai 1.8.

Laiva saapuu Tukholman Värtahamnin satamaan kello 10.30. Päivän aikana vieraillaan vanhassakaupungissa, Kuninkaanlinnan Livrustkammaren-museossa sekä Armeijamuseossa. Haluttaessa voidaan pitää kahvitauko museossa, jonka jälkeen jää aikaa tuliaisostoksille. Laiva Turkuun lähtee kello 19.30.

Perjantai 2.8.

Perjantaina tutustutaan Turun linnaan, jonka jälkeen bussi suuntaa Helsinkiin.

 

Matkan hinta

Matkan hinta on 998 euroa/henkilö kahden hengen hotellihuoneessa ja A2-hytissä. 2–4 henkilön A-hytti on 11 neliömetriä ja sen ikkunasta on näkymä merelle.

Hintaan sisältyy:

  • laivamatkat: Helsinki -Tallinna kansipaikka, Riika-Tukholma valitussa kahden tai yhden hengen hytissä, Tukholma-Turku kahden tai yhden hengen hytissä
  • hotellit: Tartto/Hotelli Pallas, Riika/Tallink Hotel Riga
  • majoitus kahden tai yhden hengen huoneessa
  • bussikuljetukset, oma bussi koko matkan ajan (tuliaiset on helppo kuljettaa!)
  • tutustumiskohteet ja pääsyliput
  • viisi aamiaista ja yksi illallinen, yksi cocktail

 

Matkan vastuullinen järjestäjä

SoileTours Oy

Puh. +358 (9) 412 9344

anne@soiletours.com

www.soiletours.com