Amisopettaja ehdolla eurooppalaiseksi huippuosaajaksi

Saimaan ammattiopisto Sampon lehtori ja asiakasvastaava Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan komission ammatillisen huippuosaamisen palkinnon saajaksi.

Vengasaho on ehdolla opettajien ja valmentajien sarjassa, jossa palkinto menee sellaiselle opettajalle, joka on kehittänyt ammatillista oppimista tai luonut siihen innovatiivisia lähestymistapoja.

Lappeenrantalainen kondiittorimestari tunnetaan erityisesti Mestari–kisälli-koulutusmallin kehittämisestä. Kaksi vuotta kestävä malli tuo yhteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijat, opettajat ja yritysten edustajat.

Alun perin Vengasaho suunnitteli mallin konditoria-alalle, mutta sitä sovelletaan jo muillakin ammatillisilla aloilla. Malli on saanut kunniamaininnan ammatillisen koulutuksen parhaiden käytäntöjen kilpailussa.

 

Euroopan komissio jakaa vuosittaiset ammatillisen huippuosaamisen palkinnot European Vocational Skills Week -tapahtumassa, joka järjestetään tänä vuonna Helsingissä 14.–18. lokakuuta.

Yleisö voi äänestää palkinnonsaajia European Vocational Skills Weekin verkkosivuilla 15. lokakuuta asti. Voittajat valitaan puoliksi yleisöäänten ja puoliksi tuomariston antamien pisteiden perusteella.