TERVEISIÄ ARJESTA

Opettajan luontoisedut

Seppo "Mooses" Mentula / Opettaja 15/2017

Opettajan työn luontoisetuihin kuuluu mahdollisuus pysyä kärryillä nuorten maailmasta mukaan lukien pihtiotteessa pyörivät vemputtimet, uudet voimasanat ja salaperäisiä merkityksiä kätkevät eleet, kuten silmien peittäminen vasemmalla kädellä samaan aikaan, kun oikea käsi sojottaa koilliseen. Valtin tarjoavat myös oppilaiden vetämät sanallisen judon harjoitukset, joita myös servauksiksi kutsutaan.

Silkkaa plussaa on mahdollisuus tarkistaa oppilaiden tehtäviä iltaisin kotisohvalla ilman velvoitetta kirjata käytettyä aikaa tai pelkoa, että kellokortti katkaisisi puuhan. Opettaja saa myös vapaasti käyttää suunnittelutyöhön itse ostamaansa tietokonetta eikä hänen tarvitse sinnitellä kolholla työkoneella.

Opettajan työn etujen määrä on sitä luokkaa, että moni voisi tulla kateelliseksi. Onneksi omenassa lymyää toukka eli kesäkeskeytys, jonka aikana kutsumustyöläinen haaveilee riippumatossa hetkestä, jolloin ylivilkas oppilas häiritsee aistiyliherkän luokkakaverinsa keskittymistä, joka puolestaan hermostumisellaan yllyttää levotonta entisestään.

Hyvät koulutoiminnasta vastaavien lautakuntien jäsenet, opettajilla on niin paljon luontoisetuja, että kehotan harkitsemaan tarkkaan, jos mieleenne juolahtaa pohtia opettajien paikallisten lisien nostamista tai edes liikunta- tai kulttuuriseteleiden myöntämistä.

Seppo ”Mooses” Mentula on tuusulalainen opettaja ja kirjailija, joka sekä opettaa että kirjoittaa kahvin voimalla.
moosesmentula.fi