Tanja Rantala hengähtää rivitalokotinsa terassilla ja puutarhassa Rovaniemen Korkalovaarassa.

LUOTETTU

Valtuusto korostaa yhteistä opettajuutta

OAJ:n valtuutettu Tanja Rantala kannustaa opettajia asettumaan ehdolle valtuustovaaleissa.

Maija-Leena Nissilä teksti / Kaisa Sirén kuva / Opettaja 15/2017

OAJ:n valtuusto kokoontuu viimeiseen kokoukseensa marraskuussa Helsinkiin. Tavallista juhlavampi kokous toteutetaan Suomi 100 -hengessä.

Neljännen kauden valtuutettu, lastentarhanopettaja Tanja Rantala Rovaniemeltä lähtee liikkeelle rutiinilla. Lentokentät molemmissa päissä Suomea ovat ehtineet tulla tutuksi 16 vuoden aikana, sillä Tanja on myös muun muassa OAJ:n järjestö- ja viestintätoimikunnan jäsen sekä Lastentarhanopettajaliiton hallituksen jäsen.

– Taksi noutaa kotoa kentälle jo kello 4.45 parhaimmillaan neljä kertaa kuukaudessa. Koen yhteisten asioiden hoitamisen niin mielekkääksi, että jatkuvat lähtemiset eivät rasita.

Tanja kiittää valtuustotyön avartaneen tietämystä muiden opettajaryhmien asioista. Samalla käsitys yhteisestä opettajuudesta on vahvistunut.

– Opettajaryhmät ylittävän yhteistyön lisääntymiseen on vaikuttanut myös alueyhdistysten perustaminen.

Seuraavat valtuustovaalit käydään helmi–maaliskuussa, ja ehdokasrekrytointi on alkamassa. Tanja kannustaa eri ryhmien opettajia asettumaan ehdolle.

– Valtuusto on valtakunnan tason näköalapaikka koulutuksen, kasvatuksen ja sivistyksen asioihin. Valtuustossa voi verkostoitua eri puolilta Suomea tulevien fiksujen kollegoiden kanssa.

Tanja muistuttaa myös äänestämisen tärkeydestä. Lastentarhanopettajilla on valtakunnallinen vaalipiiri eli äänestää voi missä hyvänsä Suomessa asuvaa ehdokasta.

– Meitä lastentarhanopettajia on vähemmän täällä pohjoisessa kuin etelässä. Jos haluamme edustajan omalta alueeltamme, meidän on käytettävä äänioikeuttamme aktiivisesti.

Lastentarhanopettajat äänestävät keväällä kaksissa vaaleissa, sillä LTOL:n valtuustovaalit käydään samaan aikaan OAJ:n vaalien kanssa.

Teerikallion päiväkodissa esiopettajana työskentelevä Tanja ei ole vielä päättänyt, asettuuko hän ehdolle seuraavissa vaaleissa.


#luottopaikka
Katso Instagramista, millaisen selfien Tanja nappasi.
@oajry

Kuka & mitä

Tanja Rantala
Neljännen kauden OAJ-valtuutettu lastentarhanopettajien ryhmässä, valtuustoryhmänsä puheenjohtaja. Teerikallion päiväkodin esiopetuksen opettaja Rovaniemellä.

OAJ:n valtuusto
Järjestön ylin päättävä elin, 150 valtuutettua. Vaalit joka neljäs vuosi. Vaalipiirejä neljä: ammatillisten OAO, lastentarhanopettajien LTOL, yliopistolaisten YLL ja yleissivistävien OAJ-YSI, joka jakaantuu alueellisiin vaalipiireihin. Ehdokkaaksi voi ryhtyä kuka tahansa opettajataustainen henkilö, joka on OAJ:n jäsen. Ehdokkuuden vahvistaa valitsijayhdistys.