Lukijamatka 17.–24.2.2018

Mystinen Marrakesh kutsuu

Saharan hiekkadyynejä, lumihuippuisia vuoria, historiallisia kohteita ja kulttuuriaarteita. Monipuolinen Marokko näyttää parhaat puolensa Opettaja-lehden lukijamatkalla helmikuussa.
 
Matkaohjelma:
Lauantai 17.2.
11.30 suora lento Helsingistä Marrakeshiin. Majoittautuminen Riadiin, boutique-tyyppiseen pikkuhotelliin. Illalla on yhteinen illallinen.
Sunnuntai 18.2.
Päivä alkaa tutustumisella kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin: satojen kasvilajien Jardin Majorelle -puutarhaan, Bahia Palaceen, Koutobian moskeijaan ja Djemaa el-Fna eli Taikureiden toriin, joka on kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista. Kierroksen aikana syödään lounaaksi kameli-burgerit.
Maanantai 19.2.
Maanantaina tehdään jeeppimatka kohti High Atlas -vuoristoa. Reitti kulkee läpi pienten berberikylien ja Lalla Taberkoust -järven vieritse kohti Jebel Toubkalin lumihuippuja. Matkalla vieraillaan berberikylän koulussa, jossa tavataan koulun opettaja. Illalla yhteinen illallinen Marrakeshissa.
Tiistai 20.2.
Essaouiran satamakaupunki Atlantin rannalla on tiistain kohde. Ajomatkalla voi nähdä öljystään tunnettuja arganpuita ja pysähtyä ihmettelemään puissa kiipeileviä vuohia. Val d’Argan -viinitilalla tutustutaan orgaanisesti viljeltyihin viineihin. Lounas on Essaouirassa, jossa majoitutaan historialliseen Riadiin. Loppupäivä on omaa aikaa tutustua kaupunkiin.
Keskiviikko 21.2.
Essaouiran kaupunkikierros alkaa aamulla. Kaupungin vanha osa on esimerkki 1700-luvun lopun eurooppalaisvaikutteisesta linnoituskaupungista. Medinan nähtävyyksiä ovat Bab Marrakesh -bastioni, sataman Skala du Port -linnoitus sekä Ben Youssefin ja Kasbahin moskeijat. Kierroksen aikana on mahdollisuus maistella hunajaa ja juustoja, vierailla paikallisella torilla ja nauttia yhdessä merellinen lounas.
Torstai 22.2.
Vuorossa toinen satamakaupunki, Safi. Se tunnetaan sardiinien käsittelyteollisuudesta, keramiikasta ja savenvalajista. Tutuiksi tulevat niin katedraaliksi rakennettu Kechla kuin keramiikkataiteilijoiden kaupunginosa Collin edes Potiers. Siellä saa seurata savenvalajien työskentelyä ja tehdä ostoksia. Lounas syödään Safissa.
Perjantai 23.2.
Kohteena on Tamanarin pikkukaupunki ja siellä toimiva naisten osuuskunta, joka tuottaa arganöljyä. Siellä voi ostaa argantuotteita ja seurata niiden valmistusta. Illalla on läksiäisillallinen.
Lauantai 24.2.
Ennen klo 16 lähtevää suoraa paluulentoa on vielä aikaa kierrellä kaupungissa omatoimisesti. Suomessa ollaan puoliltaöin.
Matkan hinta on 1 870 €/henkilö, kun ryhmässä on vähintään 20 lähtijää. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 240 €.
Hintaan sisältyvät suorat lennot, majoitus, kuljetukset, retket, suomalaisen matkanjohtajan palvelut, neljä lounasta ja kolme illallista, paikallisoppaat ja kouluvierailu.
Matkanjärjestäjä
Kon-Tiki Tours
ilmoittautumiset@kontiki.fi
puh. 09 466 300
kontiki.fi